• /
  • Register

register now

Home / Blog / Bolile ficatului o problemă mereu actuală

Bolile ficatului o problemă mereu actuală

Trebuie să întelegem încă de la început că plantele medicinale au multe de oferit, în special pentru afectiunile ficatului şi ale întregului aparat hepato-biliar.

Principalele cauze ale îmbolnăvirii ficatului o constituie alcoolul (care duce la apariţia cirozei), virusurile hepatice A, B, C, D, E (care produc inflamaţia ficatului, cunoscută sub denumirea de hepatită), consumul mare de medicamente sau expunerea prelungită la substanţe chimice Se spune că la nivel mondial bolile ficatului au cea mai mare rată de îmbolnăvire printre pacienţi.

Dintre toate virusurile care atacă ficatul, virusul hepatic B este cel mai insidios. E1 se răspândeşte precum SIDA, pe cale sexuală, prin transfuzii sau prin contactul direct cu sângele altei persoane infectate. Foarte mule persoane mor anual datorită hepatitei B sau sunt supuse riscului apariţiei cancerului în anii următorii. Din fericire, în prezent există un vaccin împotriva hepatitei B dar, din nefericire, nu există vaccinuri împotriva ceorlalte forme de hepatită.
Apuseni Natural Products este o companie nou înfiinţată care moşteneşte o tradiţie de peste 100 de ani în domeniul plantelor medicinale şi a preparatelor medicinale pe bază de plante, preluată de la negustorii plantelor din Bihor. Firma noastră nu îşi propune altceva decât să ducă această tradiţie mai departe, la un nivel profesionist. Produsele sunt obţinute cu grija unei manufacturi Handmade (lucru de mână), deoarece se doreşte ca valoarea acestora să fie mereu sub o observare umană şi nu mecanizată.

Plantele hepatice

Mixtura ceaiului „Cura Naturistă – afecţiuni hepato-biliare” este obţinută din următoarele plante: ghinţură (Genţiana lutea), gălbenele (Calendula offcinalis), coada-şoricelului (Achilea nillefolium), cicoare (Cichorium intybus), păpădie (Taraxacum otcinalis), coada-calului (Equisetum arvense), turtă mare (Agrimonia eupatoria), rostopască (Chelidonium majus), salvie (Salvia offcinalis), ţintaură (Herba centauri), armurariu (Silybum marinanum), trifoi roşu (Trifolium pratense) şi sunătoare (Hypericumperforatum).
Ne aplecăm atenţia asupra unei scurte analize a două din plantele care alcătuiesc acest amestec: armurariul şi păpădia. Armurariul este cel mai bun stimulent pentru ficat, cu proprietăţi hepatoprotectoatre datorate concentraţiei sale de silimarină. Planta ajută la regenerarea hepatocitelor, protejază membrana celulelor hepatice şi stimulează formarea de celule hepatice noi. Prin această calitate ea îşi trage denumirea de hepatoprotector, fiind recomandată ca tratament de bază în hepatită acută şi cronică, hepatita alcoolică, ciroza hepatică şi insuficienţa hepatică.
Păpădia are un rol la fel de important în combinaţiile ce formează ceaiurile pentru ficat. Recentele descoperiri în domeniu au făcut cunoscut faptul că preparatele pe bază de păpădie măresc de 4 ori secreţia biliară. Această creştere spectaculoasă este datorată nu numai stimulării activităţii secretoare biliare, ci şi a acţiunii colecistocinetice. Prin acest efect, păpădia are şi o acţiune generală de purificare a organismului la persoanele care au o dietă neechilibrată, bogată în grăsimi.

Rezultate clinice

Încă din vechime s-a constatat că plantele acţionează întotdeauna pe cauza unei boli şi nu pe efectul acesteia. Ele au calitatea deosebită de a-şi croi singure drumul în corpul omenesc, acolo unde este nevoie de ele. Proprietăţile lor curative nu sunt în concurenţă unele cu altele, prin urmare acestea nu-şi pot anula reciproc efectele atunci când sunt consumate împreună. Dozele de ceai recomandate sunt fără risc, atâta timp cât este respectat prospectul cu indicţiile de administrare.
Cura Naturistă pentru afecţiuni hepatobiliare este unul din cele mai eficiente amestecuri de plante ce se recomandă în boli ale ficatului. Au fost testate foarte multe persoane cu probleme de ficat mărit, grăsimi la ficat, timol mărit, sau chiar şi pentru hepatită. Recomandăm pachetul de Cură naturistă şi Tinctură de pentru o fiere leneşă, ştrangulată ori mărită şi la pacienţii cu dischinezie biliară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

existing reviews (0)