• /
  • Register

register now

Home / Blog / Ambalaj din pet sau sticlă?

Ambalaj din pet sau sticlă?

Te-ai întrebat vreodată dacă produsele naturiste ambalate în pet-uri ar avea vreo problemă? Sau poate entuziasmul faptului că iei un produs naturist, te face să nu îți mai pui întrebări. Sănătatea e prețioasă, noi, cei de la Apuseni Med, suntem preocupați de toate detaliile care ne pot reda sănătatea sau o pot îmbunătăți: produse naturiste selectate cu grijă și depozitate în ambalaje sigure.

Un studiu efectuat de oamenii de știință din Germania demonstrează că PET-urile în care sunt îmbuteliate băuturile carbogazoase, apa sau chiar berea sunt dăunătoare sănătății. Atunci când un lichid este introdus într-o sticlă de plastic, aceasta elimină până la 24.000 de diferite substanțe toxice. Echipa Apuseni Med cunoaște toate aceste detalii și își ambalează produsele sale în sticle, nefolosind pet-urile.

O echipă de chimiști din cadrul Universității Goethe din Frankfurt au analizat 18 tipuri de băuturi îmbuteliate în sticle de plastic. Rezultatul a fost unul uluitor, pentru că s-a constatat faptul că toate lichidele conțineau urme de substanţe toxice provenite din compoziția sticlelor de plastic.

În urma studiului, s-a descoperit faptul că apa îmbuteliată conţinea urme de bacterii, substanţe chimice, fluor, perturbatori endocrini, cum ar fi BPA. De fapt, indiferent dacă procesul de filtrare este pur sau nu, unele dintre aceste chimicale nu sunt excluse din produs, din moment ce procesul de depozitare a apei în sticle de plastic PET (mai ales după ce au fost expuse la căldură în timpul transportului şi al depozitării) impregnează apa cu scurgeri de substanţe chimice de la plastic.

produse-naturiste-tratamente-naturiste-apusenimed-tinctura-marul-lupuluiCele 24.520 substanțe chimice descoperite în lichidele analizate au fost izolate pentru a se determina proprietățile lor antiestrogenice, dar și impactul asupra organismului uman. S-a identificat că aceste substanțe chimice ajunse în organismul uman inhibă secreția mai multor tipuri de hormoni, fapt care poate să perturbeze creșterea în cazul copiilor.

Preocupați de sănătate și comercializând produse naturiste care să aducă sănătate, noi, cei de la Apuseni Med, vă oferim produse care nu sunt depozitate în pet-uri, diferențiindu-ne de ceilalți producători și prin acest aspect. Prețul mai redus al unui produs ambalat în pet, nu este o justificare, având în vedere consecințele pe termen lung.

De asemenea, aceste substanțe chimice se fac vinovate pentru declanșarea mai multor tipuri de cancer, dar pot declanșa și alte tipuri de maladii.

Oamenii consumă din ce în ce mai multe produse îmbuteliate în pet-uri, iar sticlele goale sunt atât de multe încât, la fiecare 27 de ore, acestea se pot întinde pe o distanţă care să egaleze circumferinţa ecuatorului. Iar acest lucru este făcut cu un preţ inacceptabil atât pentru sănătatea umană, cât şi pentru mediu.

Producţia anuală de sticle de plastic doar pentru apă presupune consumul unei cantităţi de petrol la fel de mare precum cea necesară alimentării câtorva milioane de maşini. În ceea ce priveşte „destinaţia finală”, se estimează că doar una din cinci sticle este reciclată, iar restul poluează mediul înconjurător, deja extrem de fragil.

Sperăm că aceste rânduri, vă vor încuraja și vă vor convinge să cumpărați produse ambalate în sticlă și veți lăsa la o parte produsele ambalate în pet-uri. Produsele Apuseni Med vă oferă încă odată siguranța de care aveți nevoie atunci când vreți să vă îmbunătăți sănătatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

existing reviews (0)